Wifi Gratis
Veure el Vídeo
Reserves
PASSEIG AL VOLTANT DE L’ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT BARTOMEU

PASSEIG AL VOLTANT DE L’ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT BARTOMEU

Baixant pel carrer Uetam, nom artístic (Mateu, a l’inrevés) del cantant líric internacional Francesco Uetam, nascut a Palma i amb forta arrelada a Valldemossa, podem observar, sota l’ombra dels castenyers de les índies, les sòlides i austeres edificacions d’estil modernista a un costat del carrer. Entre els portals, destaca el restaurant Hostal Can Marió (1899), d’ambient tradicional i familiar, que manté el seu antic mobiliari i obres d’art de pintors que s’hi allotjaren al llarg dels anys. Aquí podrà tastar els plats típics de la cuina mallorquina, com són el tumbet, el frit (de carn o de peix), llom amb col, calamars farcits i altres exquisideses locals.

P1000057

De nou al carrer Uetam, a la nostra dreta podem gaudir d’una magnífica vista de les muntanyes que apareixen representades a l’escut municipal, al fons, la ciutat de Palma i, en un dia clar, podem veure, fins i tot, l’illa de Cabrera. Al final del carrer, en un enorme casalot, trobarem un enantador hotelet, Es Petit Hotel. Seguim caminant i el carrer canvia de nom, ara és carrer de la Rosa.

casasantacatalinathomas

Continuam i podrem contemplar un monòlit que recorda l’estada el 1974, durant un mes, del cos incorrupte de la Beata, per ser venerat pels veïnats i per tot aquell que va voler apropar-se fins a Valldemossa a retre-li culte.

P1000062

Sense deixar el carrer de la rosa, en el número 20, trobareu el local fundacional de Can Molinas que, com ja hem dit anteriorment, deu l seva fama a les coques de patata i al gató amb ametlla.

parroquiasantbartomeu

Al final del carrer, a mà dreta, divisam ja el campanar de l’església parroquial de Sant Bartomeu. Baixant pel carrer Constitució, arribarem a la plaça de Santa Catalina Thomàs, popularment aomenada plaça de l’església, on hi ha la parròquia.