Wifi Free
Watch video
Reserves
PASSEIG AL VOLTANT DE L’ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT BARTOMEU

PASSEIG AL VOLTANT DE L’ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT BARTOMEU

Baixant pel carrer Uetam, nom artístic (Mateu, a l’inrevés) del cantant líric internacional Francesco Uetam, nascut a Palma i amb forta arrelada a Valldemossa, podem observar, sota l’ombra dels castenyers de les índies, les sòlides i austeres edificacions d’estil modernista a un costat del carrer. Entre els portals, destaca el restaurant Hostal Can Marió (1899), d’ambient tradicional i familiar, que manté el seu antic mobiliari i obres d’art de pintors que s’hi allotjaren al llarg dels anys. Aquí podrà tastar els plats típics de la cuina mallorquina, com són el tumbet, el frit (de carn o de peix), llom amb col, calamars farcits i altres exquisideses locals.

P1000057

De nou al carrer Uetam, a la nostra dreta podem gaudir d’una magnífica vista de les muntanyes que apareixen representades a l’escut municipal, al fons, la ciutat de Palma i, en un dia clar, podem veure, fins i tot, l’illa de Cabrera. Al final del carrer, en un enorme casalot, trobarem un enantador hotelet, Es Petit Hotel. Seguim caminant i el carrer canvia de nom, ara és carrer de la Rosa.

casasantacatalinathomas

Continuam i podrem contemplar un monòlit que recorda l’estada el 1974, durant un mes, del cos incorrupte de la Beata, per ser venerat pels veïnats i per tot aquell que va voler apropar-se fins a Valldemossa a retre-li culte.

P1000062

Sense deixar el carrer de la rosa, en el número 20, trobareu el local fundacional de Can Molinas que, com ja hem dit anteriorment, deu l seva fama a les coques de patata i al gató amb ametlla.

parroquiasantbartomeu

Al final del carrer, a mà dreta, divisam ja el campanar de l’església parroquial de Sant Bartomeu. Baixant pel carrer Constitució, arribarem a la plaça de Santa Catalina Thomàs, popularment aomenada plaça de l’església, on hi ha la parròquia.