Wifi Free
Watch video
Reserves
PASSEIG AL VOLTANT DE LA CARTOIXA

PASSEIG AL VOLTANT DE LA CARTOIXA

Si arribau a Valldemossa en transport públic, el bus us deixarà a la Plaça Campdevànol, i si arribau en vehicle particular us anirà bé saber que disposau de dos aparcaments just a l’entrada del poble; per arribar al centre únicament haureu de travessar la carretera. Abans, però, passau per la nostra oficina de turisme VisitValldemossa per recollir la informació necessària per efectuar la visita de manera guiada i ben documentada. Disposau de wifi gratuït, un mapa i tota la informació necessària. La trobareu just al costat del segon dels aparcaments.

JDG_1342

El nostre passeig al voltant de la Cartoixa comença a via Blanquerna, carrer principal de Valldemossa, que du aquest nom en homenatge a Ramon Llull, beat il·luminat, filòsof i literat que escrigué, entre d’altres, una obra amb aquest títol.

blanquerna

Aquesta zona, amb el continu vaivé de la gent, és el centre neuràlgic del poble; hi trobareu l’ajuntament, bars, restaurants, pastisseries, botigues de records, tallers plens d’objectes d’artesania, bancs, museus… És, en definitiva, una àrea on podreu passejar còmodament per realitzar les vostres compres i gaudir a la terrassa d’alguna cafeteria.

6360_5524_28696399.m4v.Imagen fija001

A les diferents botigues a la vostra disposició trobareu una gran quantitat d’artesanies d’objectes d’artesania originals de la terra; entre aquests són cèlebres les rajoles pintades amb escenes de la vida de Santa Catalina Thomàs, que, com podreu observar, protagonitza la decoració de tots els portals. Les reputades perles, la cristalleria artesanal de Lafiore o els cèlebres siurell (peça de ceràmica meitat home, meitat animal) són altres compres freqüents de part de qui ens visita. També són típics els utensilis de cuina de fusta d’olivera mallorquina, molt estimats pels cuiners pel seu tacte i bell color, que us podreu endur bé com a record o com a eficaç utensili de cuina.

COMPRES

En aquesta mateixa zona, el visitant gourmet podrà delectar-se amb els forns-pastisseries-cafeteries. Ofereixen producte salat, com la coca de trampó, coca de verdura, cocarrois i les típiques panades de carn o verdura. També s’hi poden trobar, però, productes dolços. Els més llépols gaudiran, sense dubte, de molta varietat, com els exquisids cremadillos, gató d’ametlla i, com no podia ser menys, de les universals ensaïmades. Una parada obligatòria per qui ens visita és la històrica pastisseria Molins, fundada el 1920, on treballen els elaboradors de l’autèntica coca de patata, emblema dolç de Valldemossa, feta amb la genuïna i exclusiva recepta en poder de la família propietària de la pastisserai. No vos n’aneu sense tastar-la! A l’hivern, mengeu-la amb xocolata calenta i a l’estiu amb una orxata d’ametlles. La serveixen a tots els bars i restaurants del poble.

capuchino

Al final del carrer principal, arribareu a la plaça Ramon Llull i, girant a la dreta, pujareu per una costa que vos conduirà a l’església de la Cartoixa. Una vegada allà accedireu a la plaça en forma d’esquadra.

costacartoixa

Entrant-hi, a mà dreta, travessareu l’avinguda dels Tells. Podeu gaudir d’un descans al llarg del seu recorregut asseient-vos en els seus bancs de pedra, a l’hombra dels tells i davant la font dels desitjos, a la qual podreu llançar una moneda i formular un desig.

cartoixajardins

Sortint de la plaça en direcció a l’Ajuntament hi ha els banys públics i, més endavant, baixant una escala curta, trobareu els bellíssims jardins de la Cartoixa (jardins del rei Joan Carles I), oberts al públic des de maig de 1960. Al llarg del seu recorregut podrem veure la Casa consistorial o Ajuntament. Aquests jardins de planta rectangular estan poblats d’abundants xiprers, teixos i gran varietat de rosers i mates. Els camins empedrats que recorren els jardins segueixen un bell traç geomètric.

jardinscartoixa

Aquest espai fou en el seu dia pati del claustre, dissenyat perquè els cartoixans trobassin la pau de l’ànima. Avui en dia és, sense dubte, el millor lloc des d’on admirar la imponent Cartoixa. Disseminats entre els jardins, descobrirem petits bronzes que representen i testimonien el pas per aquest lloc dels més cèlebres residents de Valldemossa: el bust de l’arxiduc Lluís Salvador d’Àustria, el medelló del literat Rubén Darío, el bust del pintor modernista Santiago Rusiñol o el bust dedicat a l’universal compositor romàntic Frédérik Chopin, bust donat per l’escultora polonessa Sofía Wolska al poble de Valldemossa.