Wifi Free
Watch video
Reserves
Mirador del Puig de sa Moneda

Mirador del Puig de sa Moneda

Per arribar al mirador del Puig de Sa Moneda sortirem de Valldemossa i agafarem la carretera MA-10 direcció Esporles/Banyalbufar, tot deixant enrere els predis de Son Olesa i Vistamar, passant per davant les cases de Son Ferrandell. A continuació, a mà dreta, trobarem la urbanització George Sand, a la qual hem d’entrar. Un cop entrem a la urbanització, tornarem a girar al primer carrer que trobarem tot d’una a mà dreta i aquest ens durà al peu del petit turó coronat per una torre d’estil àrab.

puigdesasmoneda

 

Història

La possessió de Son Ferrandell fou adquirida per l’Arxiduc el 1890, però la data d’edificació de la torre no es coneix amb exactitud. Sí que se sap que el 1895 existia el camí que va des de Son Ferrandell fins al Mirador del Puig de sa Moneda.

La torre es menciona per primer cop el 1909 i sembla que el constructor fou Guillem Fiol Gelabert. Es tracta d’una torre d’estil àrab, inspirada en un dels minarets de la gran mesquita de Kairouan (Tunis). El cos interior té forma de tronc piramidal, amb una cornisa a la part superior; té 5 metres d’amplada a la base i 4 metres d’alçada. La porta d’accés és un arc de ferradura que té una barrera de ferro forjat. La torre consta de dues plantes comunicades per una escala de caragol que, a través de dues portes amb arc de ferradura, ens condueix a una terrassa sense barana. Als altres costats trobam les mateixes portes, però condemnades. El cos superior és de forma cúbica i està coronat amb una cúpula amb una cresteria. Té unes mides de 2,80 d’ample per 2,90 d’alt.

miradorpuigmoneda

 

Panorámica

La preciosa torre emergeix solitària entre les roques i la vegetació, en direcció cap a la costa nord d’entre Valldemossa i Deià. Pujant-hi, se’ns revela un espectacular vall envoltada de les muntanyes de la Serra de Tramuntana, que s’alcen altives des de la base del pla.

Mirador-del-Puig-de-Sa-Moneda-5

Al fons, observam el poble de Valldemossa amb la muntanya pelada del Teix just darrere. La vista cap al mar s’amplia i profunditza, combinant el blau marí amb el blau cel (cenital, deia en castellà?). Des d’allà podem observar la costa, des de la Foradada fins a la punta de Banyalbufar. Es tracta d’un lloc ventós, ja que és un monticle sense protecció natural.