Wifi Free
Watch video
Reserves
RAMON LULL

RAMON LULL

Ramon Llull fou un laic pròxim als franciscans, filòsof, poeta, místic, teòleg i missioner.

R.-Anckermann-3

Nasqué el 1232, fill de pares barcelonins que s’instal·laren a Mallorca després de la conquesta cristiana. Fou preceptor del futur rei de Mallorca Jaume II, es casà i tengué dos fills. Als trenta anys d’edat sofrí una crisi espiritual que el dugué a convertir-se en ‘joglar de Déu’, abandonar la seva família i emprendre una nova etapa com a escriptor, filòsof, predicador i missioner.

ramonllull

Aprengué àrab amb un esclau sarraí i definí els seus objectius vitals: predicar als infidels, escriure un llibre contra els errors dels infidels i crear escoles en les quals ensenyar llengües orientals als missioners. El 1274 es retirà a la muntanya de Randa, on escriu  l’Art Lul·liana, sistema filosòfic per a trobar la veritat.

miramar

El 1276 fundà una escola de llengües en el monestir de Miramar per formar frares dedicats a aprendre àrab i l’Art Lul·liana. Escrigué nombroses obres en català, llatí i àrab. Entre les més destacades trobam la novel·la Blanquerna, que conté una joia mística, el Llibre d’Amic e Amat. El seu sepulcre es troba a la basílica de Sant Francesc de Palma.