Wifi Free
Watch video
Reserves
Museus

Museus

Un dels majors atractius que ens ofereix Valldemossa són els seus museus. En aquest apartat oferim la guia de museus de Valldemossa amb l’objectiu que en tingueu tota la informació abans de començar la vostra visita.

P1000014

El més conegut és la Cartoixa de Valldemossa. És un palau edificat el 1309 que el 1399 passa a mans dels monjos cartoixans i el 1835, després de la desamortització, es converteix en propietat privada. El conjunt és visitable i presenta un claustre —una de les parts més antigues de les edificacions actuals—, l’antiga farmàcia dels cartoixans, el jardí i les habitacions de la Cel·la Prioral —capella, biblioteca, sala d’audiències i dormitori—, on es conserva el llegat històric i artístic dels cartoixans. També hi ha una importantíssima col·lecció de la família Ferrà Capllonch sobre el músic Frederic Chopin i l’escriptora George Sand. Chopin compongué aquí els seus Preludis Op. 28 i Sand escrigué Un hivern a Mallorca. La visita també inclou l’entrada al Museu Municipal, que acull una secció dedicada a l’antiga impremta Guasp, una col·lecció de l’arxiduc Lluís Salvador d’Àustria i una col·lecció d’art dels artistes de la Serra de Tramuntana i d’art contemporani, amb quadres de Miró.

colleccioarxiduclluissalvador

A la cel·la 4 també s’hi troben alguns documents i records de l’estada de la romàntica parella l’hivern del 1838-1839. L’entrada es ven amb un tiquet a part.

CELDA_de_CHOPIN

Travessant la plaça de la Cartoixa i passant per davant de l’Estudi del pintor Coll Bardolet, hi trobam el Palau del rei Sanç, construït el 1309 pel rei Jaume II, residència de caça del seu fill Sanç. El palau conserva elements de l’antiga Cartoixa, com l’escala d’accés, el claustre i la torre de defensa. A la sala de música del Palau s’hi interpreten a diari concerts de piano de Chopin.

fundaciocollbardolet

Si sou amants de la pintura també és molt recomanable visitar la Fundació Josep Coll Bardolet, un museu d’art pictòric de l’esmentat artista català, que va viure a Valldemossa gran part de la seva vida. Les seves pintures són molt representatives de les tradicions i la cultura mallorquines.

miramar

Un dels museus a prop de Valldemossa que també és recomanable visitar és el de Miramar. Fou construït el 1457 i va ser la principal residència de l’Arxiduc. En aquest emblemàtic monestir, Ramon Llull, cap el 1276, fundà una escola de llengua àrab per instruir predicadors amb la intenció d’evangelitzar sarraïns en terra islàmica. S’hi establí la primera impremta de Mallorca, la Guasp, ja mencionada, i s’hi poden veure mapes antics, imatges i contemplar una de les millors vistes de la costa nord, amb la roca de sa Foradada just davant.