Wifi Free
Watch video
Reserves
JOSEP COLL I BARDOLET

JOSEP COLL I BARDOLET

Josep Coll i Bardolet va ser un pintor nascut el 1912 a Campdenàvol (Ripollès), poble agermanat de Valldemossa. Estudià a Vic i a Olot. El 1936 emigrà a Tours, on el 1937 féu la seva primera exposició individual. Més tard exposà les seves obres a l’Académie des Beaux Arts de Brussel·les, ciutat on va viure fins el 1939. L’any 1942 tornà a Espanya per estudiar gravat a l’Academia de San Fernando de Madrid. El 1940 s’instal·là definitivament a Valldemossa.

collbardolet

Exposà a Vic, Barcelona, Palma, França, Bèlgica, Suècia, Noruega i els Estats Units. La seva pintura, d’estil impressionista, és coneguda per haver capturat el paisatge, les feines agrícoles i les danses de Mallorca amb les tècniqued de l’aquarel·la, el collage i, sobretot, la pintura a l’oli. Es dedicà també a la natura morta i a la il·lustració.

fundaciocollbardolet

Coll Bardolet també fou un dels fundadors de l’Obra Cultural Balear el 1962, una institució cívica que promou la llengua catalana i la cultura pròpia de les Illes Balears. L’any 1987 fou nomenat fill adoptiu de Valldemossa i el 1990 rebé la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Part de la seva obra es pot visitar a la Fundació Cultural Coll Bardolet de Valldemossa.