Wifi Free
Watch video
Reserves
Gastronomia

Gastronomia

A Valldemossa podràs gaudir d’una variada gastronomia – que reuneix des de plats típics de Mallorca elaborats amb els productes característics del Mediterrani fins a menjar d’altres parts del món: tindràs al teu abast aperitius, plats de cullera, plats al forn o al foc de llenya, embotits i postres úniques, com les coques de patata.

capuchino

La gastronomia típica es basa en els productes qye ofereix aquesta terra i la mar Mediterrània, com la trilogia de blat, vinya i olivera (pa, vi i oli d’oliva). Verdures, peixos, carn (normalment de porc), herbes aromàtiques i oli d’oliva són part essencial de tots els plats. La cuina de les Balears va des de la sofisticació a la naturalitat, de la riquesa a la pobresa, amb una varietat de registres acusada i gustosa. La qualitat de la matèria primera constitueix l’autèntica base de la gastronomia . Tant és així que, en general, només es requereix una manipulació superficial del producte.

paamboli

Les verdures a Mallorca tenen molt de gust, gràcies a la composició del sòl ric en sal, fet que fa que les plantes absorbeixin menys quantitat de minerals. Les verdures són de menor mida que a altres llocs, però més gustoses. Un cas similar els ocorre als peixos, de carns blanques, subtils. Segons l’època de l’any, podrem degustar distints tipus de peix. Ben aviat sereu addictes a l’aguiat de peix, a la dorada al forn, a l’amfós, al cap-roig. El marisc també és de gran qualitat: les llagostes, els crancs o les gambes, es poden gaudir com a ingredients principals o bé acompanyats d’arròs o sopa.

casadesamiranda3

A l’ampli receptari de l’illa descobrim estendards, com el frit mallorquí, el tumbet, el trempó, les sopes mallorquines, la porcella al forn, el llom amb col, els caragols, les albergínies farcides i un llarg etcètera.

fritmallorqui

Les Balears són també conegudes per la seva tradició en l’elaboració dels embotits. A més de la coneguda sobrassada, es preparen també botifarrons o camaiot.

sobrasada

Menció a part mereix la rebosteria. Als forns podem trobar delicioses pastes com els crespells i els robiols, les panades, la coca de verdura, d’albercoc, la coca de gató, les tradicionals galletes d’Inca… Tampoc no podien faltar l’ensaïmada, el conegut dolç en forma d’espiral, i la coca de patata, postre típica de Valldemossa, amb una recepte difícil de superar.

cocas_de_patata

Els formatges de llet de cabra, ovella o vaca són gustosos i apreciats, com el famós formatge de Maó.

Formatge_curat_artesà_de_Maó

Hi ha també una variada gamma de vins i licors. Alguns d’aquests productes són objecte d’especial protecció i promoció per part de les administracions públiques, ja que es vol impulsar la creació d’una àmplia gamma de denominacions de qualitat.

herbes

A l’apartat de restaurants, bars i forns trobaràs on menjar, fer un vermut i beure un bon vi a Valldemossa.