Wifi Free
Watch video
Reserves
Monestir de Miramar

Monestir de Miramar

Fundat el 1278 per Ramon Llull com a monestir i escola de llegües orientals on els franciscans aprenien àrab per a evangelitzar el nord d’Àfrica. Més tard, passà a mans de diferents ordes monàstiques, i el 1847 marcà una fita a la història de Mallorca en instal·lar-s’hi la primera impremta de l’illa.

miramar

Després d’un període de decadència, el 1872 el comprà l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria. Aquesta fou la primera de les nombroses propietats que adquirí a la Serra de Tramuntana. Aquí rebia els seus il·lustres visitants, entre els que es troben el pintor i escriptor francès Gaston Vuillier, els prehistoriadors Bartoli  i Cartailhac, i els poetes Rubén Darío i Jacinto Verdaguer o fins i tot, l’emperadriu Sissí, la seva cosina.

miramar

Actualment, Miramar és de propietat privada, però té un museu visitable dedicat a Ramon Llull i l’Arxiduc. L’interior de la casa conserva l’antic terra del monestir, la cuina dels monjos, una maqueta i la reproducció de la cabina del veler Nixe II (amb mobles, llibres, instruments de navegació, etc.), el magnífic cenotafi de Wratislao Vivorny, obra de l’escultor italià Antonio Tantardini (1829-1879) i, entre altres coses, una verge de marbre de Carrara, que es conserva a la capella i que fou un regal de l’emperadriu Sissí.

miramar2

A l’exterior destaca una antiga tafona, el jardí bizantí, el claustre que Lluís Salvador féu reconstruir arran de la recuperació d’uns arcs gòtics del segle XIII procedents del convent de Santa Margalida de Palma, i una sèrie de miradors com els de S’Arxiduc, Sa Ferradura, mirador del Llac i el del Jardí de la Torre del Moro, entre d’altres. Des de tots ells es contemplen unes vistes panoràmiques espectaculars de la mar Mediterrània.