Wifi Free
Watch video
Reserves
L’ERMITA DE LA SANTÍSSIMA TRINITAT

L’ERMITA DE LA SANTÍSSIMA TRINITAT

L’ermita es troba en un desviament de la carretera MA-10 en direcció a Deià i Sóller, a 3 km del poble. El desviament es troba en front del restaurant Ca’n Costa, un camí estret i asfaltat que puja i ens condueix a l’ermita de la Santíssima Trinitat, coneguda com ermita de Valldemossa.

ermitavalldemossa

La vida eremítica i religiosa d’aquest costat de la costa s’inicia en el segle XIII, quan Ramon Llull funda el monestir, escola de llengües orientals, de Miramar, del 1276 al 1293. Posteriorment, l’activitat eremítica segueix en aquesta costa, ja que es confirma l’existència d’ermitans entre 1395 i 1399 a coves o en el mateix Miramar. Sorgeixen diverses edificacions petites, avui en ruïnes, anomenades ermites velles. El segle XVII, el 1648, Joan Mir de la Concepció, antic seguidor de Ramon Llull i creador de la congregació de Sant Pau i Sant Antoni, funda l’ermit de la Santíssima Trinitat, amb la capella actual, que data de 1703. En l’actualitat està habitada per ermitans que practiquen una vida retirada i contemplativa.

Ermita-valldemossa

A l’exterior de l’ermita veurem, a un costat, un petit hort meravellosament esbrancat. Una petita plaça rep el visitant i li ofereix unes petites taules de pedre que li permetran gaudir amb la seva família d’un fantàstic berenar davall les alzines. Quan accedim a l’ermita, trobam en el pati interior d’entrada un antic pou i unes belles palmeres. A la dreta, un esplèndid mirador s’obre davant els ulls del passejant amb unes vistes realment espectaculars. L’excursió a l’ermita pot allargar-se, si es vol, amb un petit passeig a través d’un camí que els conduirà a l’anomenada excursió de les Ermites Velles.