Wifi Free
Watch video
Reserves
5 monuments històrics que no pots deixar de veure a Valldemossa

5 monuments històrics que no pots deixar de veure a Valldemossa

Entre la Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i el mar Mediterrani, s’alça Valldemossa a 435 metres sobre el nivell del mar. És rica en fonts i abundant vegetació en comparació amb altres municipis de l’illa i és un referent a nivell turístic, mediambiental i cultural.

A continuació fem una llista dels 5 monuments històrics que no pots deixar de veure en la teva visita al poble de Valldemossa.

  1. La Reial Cartoixa de Jesús de Natzareth

Valldemossa posseeix el conjunt històric-artístic més important de Mallorca, la Reial Cartoixa de Jesús de Natzareth, monestir durant segles dels monjos cartoixans i residència de personatges il·lustres com el perseguit Jovellanos, Unamuno, Rubén Darío o Fréderic Chopin i George Sand.

El conjunt compta amb un claustre -una de les parts més antigues de les edificacions actuals-, l’antiga farmàcia dels cartoixans, jardí i les habitacions de la Cel·la Prioral -capella, biblioteca, sala d’audiències i dormitori- on es conserva el llegat històric i artístic dels cartoixans, mostrant com vivien els monjos. També hi ha una importantíssima col·lecció de la família Ferrà Capllonch del músic Frederic Chopin i l’escriptora George Sand. A la Cartoixa es troben els documents i records de l’estada de la romàntica parella l’hivern de l’any 1838-1839. Chopin va compondre aquí els seus Preludis Op. 28 i Sand va escriure “Un hivern a Mallorca”.

En el conjunt hi ha el Museu Municipal, que acull una secció dedicada a l’antiga Impremta Guasp, una col·lecció de l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria, i una col·lecció d’artistes de la Serra de Tramutanana i d’art contemporani, amb quadres de Miró.

  1. Palau del Rei Sanç

Travessant la plaça de la Cartoixa i passant per davant de l’estudi del pintor Coll Bardolet es troba el Palau del rei Sanç, construït el 1309 pel rei Jaume II, residència de caça del seu fill Sanç. El palau conserva elements de l’antiga Cartoixa, com l’escala d’accés, el claustre i la torre de defensa. Al saló de música del Palau s’interpreten diàriament concerts de piano de Chopin.

Recomanem també visitar la “miranda dels Lledoners“, situada just darrere del Palau; un bonic mirador des d’on tindrem una bonica vista de la parròquia de Sant Bartomeu.

La visita a la Cartoixa i al Palau es ven amb un tiquet conjunt i la visita a la cel núm. 4 va amb una entrada a part.

  1. La parròquia de Sant Bartomeu

Baixam pel carrer Uetam. Al final del carrer, en un enorme casal, trobarem un encantador hotelet, Es Petit Hotel. Seguim caminant i el carrer canvia de nom, ara carrer de la Rosa. Al final del carrer, a mà dreta albirem ja el campanar de l’església parroquial de Sant Bartomeu, situada al carrer de la Rectoria núm. 1.

  1. Casa natal de la beata

Santa Catalina Thomàs va néixer a Valldemossa un 1 de Maig de 1531 i va ser nomenada Santa a 1930, l’única santa de Mallorca. La seva casa natal està situada al mateix carrer de la rectoria, molt a prop de l’església de Sant Bartomeu. A la casa es pot entrar però només tindrem accés a una estada i en ella hi ha una capella amb la imatge de la Santa.

Si us fixeu, casa de Valldemossa honora la Beateta lluint una rajola a l’entrada en què està representada una escena de la vida de l’única santa mallorquina.

  1. Miramar

Miramar és una possessió situada just al límit del municipi de Valldemossa i Deià.

El 1276 el rei de Mallorca Jaume II va fundar, a petició de Ramon Llull, un monestir per acollir un col·legi de missioners dedicat a l’ensenyament de llengües orientals.

Precisament Ramon Llull, que el 1273 s’havia retirada una temporada a Randa per fer vida contemplativa, va passar gairebé tres anys a Miramar, dedicant-se a ensenyar a 12 frares i a escriure algunes de les seves obres.

El 1457 es va fundar la primera impremta de Mallorca, fundada per Nicolau Calafat, i va ser aquí on es va imprimir el primer llibre publicat a l’illa.

L’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria, enamorant dels paisatges d’aquesta zona de la costa mallorquina, la va comprar el 1872. L’Arxiduc va escriure al Die Balearen:

“sens dubte, cap altre lloc de la terra pot portar amb més propietat el nom de Miramar”.

En aquella època la possessió també incloïa les terres i vinyes de s’Estaca, on l’Arxiduc va construir el 1878 una singular casa d’estil sicilià que va pertànyer a l’actor nord-americà Michael Douglas i la seva exdona Diandra.

Es pot visitar un museu on hi ha alguns objectes, documents i obres d’art relacionats amb el món de Ramon Llull i de l’Arxiduc.

Add a comment

*Please complete all fields correctly